Leírás
kivehető kerámia főzőedény, tálalásra is alkalmas
lassú, de alapos főzés
kis fogyasztás: csak 320 W-os
6,5 literes (4,5 literes hasznos kapacitás) –
3 fokozat
egyszerű használat
könnyen tisztítható
felügyelet nélküli főzés
ovális forma
Sok olyan ételt ismerünk, melyek akkor lesznek igazán finomak, ha lassú tűzön, sokáig főzzük őket. Gondoljunk csak egy tyúkhúslevesre, egy marhapörköltre, vagy az olyan egytálételekre, mint például egy babgulyás, egy sólet és azokra a többféle húst és sok zöldséget tartalmazó finomságokra, amelyeknek hosszú főzési időre van szükségük (pl. a „bosnyák fazék” néven ismert egytálétel).
Az ilyen ételek elkészítésében jelent igen nagy segítséget az FS-705-ös lassú főző, "slow cooker", azaz a rotyogtató fazék: akár egész napon át főzhetjük benne az ételünket viszonylag alacsony hőmérsékleten anélkül, hogy odaégetnénk, hiszen a készülék körben, oldalról melegíti a kerámia főzőedényt.
Elektromos rotyogtató – lassú főző – slow cooker
Az FS-705 rotyogtatóval igazán finom ételeket főzhetünk anélkül, hogy ott állnánk mellette, és állandóan kavargatnánk a benne levő anyagot. Alacsony áramfogyasztása miatt ráadásul ez egy igen takarékos készülék, hiszen teljesítménye csupán 320 W! Ez elegendő ahhoz, hogy folyamatosan lassú forrásban tartsa az ételt.
Igaz, hogy a lassú főzőben való főzés sokáig tart, de Önnek nem kell állandóan az étel mellett állnia, és ellenőriznie a főzés folyamatát! Sőt, minél ritkábban emelgeti a készülék fedőjét, annál jobb, hiszen a fedő leemelésekor hő távozik az edényből, ami tovább lassítja a főzést. Csak akkor emelje le a fedőt, amikor tényleg szükséges: ha le kell ellenőriznie azt, hogy kell-e vizet öntenie az ételhez, vagy ha az étel ízesítését szeretné korrigálni!
Nincs szükség arra, hogy kavargassa a rotyogó ételt! Nem fog odaégni!